Minnen från förr och nu. Allt i en salig röra

Minnen från förr och nu. Allt i en salig röra

Republiken Bloggen

Ett gott skratt förlänger inte livet men däremot så förlänger den käften

Back to the roots

NutidPosted by Lars Wolgast Thu, April 16, 2009 00:22:58

Som en blixt från en klar himmel slog denna tanke mig, en riktig käftsmäll som fick mig att sätta mig en stund. Va fan är inte Tobban med för?

Tidigt 70-tal och baksmällan efter 60-talets vulkanutbrott i populärmusikens utveckling. 70-talet kändes till en början som ett musikaliskt vakuum. Det var under denna tid som jag blev kompis med Tobban eller Torbjörn som han egentligen heter.

T var en rätt stöddig yngling som hade sina rötter i Filipstad, hos T lyssnade vi på B.B. King, Muddy Waters, Howlin Wolf, Otis Spann m m, här hade jag alltså hittat en polare som visade mig vägen in på en ny gata och här fanns det hur mycket bra musik som helst att upptäcka.

Dags för 2009 års upplaga av Åmåls Blues Fest och det var nu som blixten slog ner hos mig. Men va fan, jag kan väl inte hålla på och åka till bluesfesten om inte Tobban är med. Han om någon är ju den självklara följeslagaren till detta evenemang.

Någon gång på 70-talet var Tobban med i en bilolycka och sitter numer i rullstol, vi hade kontakt några år, men så gled jag bort från min gamla vän.

Nu satt jag med telefonen i handen och ringde upp Tobban ”morrndaaaaa hörde jag från andra änden. Hur fan kan man svara ”morrndaaaaa klockan 4 på eftermiddagen och varför svara som en norsk.

Typiskt Tobban, när jag senast ringde upp honom för 25 år sedan så låt det likadant ”morrndaaaaa - jag hade alltså kommit rätt.- Tjena Tobban din gamle polare Masken här, hur är läget med dig då? Svar: Höve upp o fötterna ner eller va fan hade du förväntat dig? Nä vissa saker ändrar man inte så lätt på, men du - vore det inte lite enklare att svara med telefonnummer eller namn? - Din dumme fan, svarar jag inte med ”morrndaaaaa så tror jo folk att de ringt fel. - Du Tobban, är du hemma ett tag till, för jag tänkte komma upp en sväng. Svar: ja jag rymmer inte så jäkla lätt. Oj oj oj Va blir detta. Sagt och gjort, jag satte mig i bilen och åkte hem till Tobban. Väl framme tog jag upp min idé omedelbart, -Du skall med på Åmåls Blues Fest i sommar! -Jaha, fick jag till svar, - men hur funkat det med rullstolen med mera?

- Inga problem, jag har kollat läget och du kommer att kunna rulla vart som helst och övernattning har jag fixat i en skola. Han nappade på allt och inom fem minuter var allt bestämt och klart.

Back to the roots, om ett par månader så intar vi Bluesfesten och det skall bli ett sant nöje att få tillbringa en helg med en polare från tiden då det begav sig.  • Comments(1)//blogg.larswolgast.se/#post3