Minnen från förr och nu. Allt i en salig röra

Minnen från förr och nu. Allt i en salig röra

Republiken Bloggen

Ett gott skratt förlänger inte livet men däremot så förlänger den käften

ce-certifierad begravning?

NutidPosted by Lars Wolgast Sun, April 26, 2009 17:34:16

Dags att börja planera min egen begravning.

Ett rätt kul projekt om jag får säga det själv. OK så här ligger det till. För ett par år sedan så dog en av mina gamla polare. Han gick bara å dog så där helt utan vidare och inte hade han planerat för detta heller. Hans mor som då var 95 år fick fixa begravningen och hur den skulle se ut. (jo då hon fick god hjälp av goda vänner) men inte var det en begravning som han skulle ha önskat sig. Här fick jag mig en tanke ställare, fan också! jag kan ju själv trilla av pinnen när som helt.

Jag är överviktig och taskig kondis mm så det är inte så otroligt att detta skulle kunna hända när som hels. Jag blev medveten och på sätt och vis kompis med döden. Men när den dagen kommer så skall ingen präst stå där och snacka om mig precis som om han kände mig, nä du här har jag andra planer.

Jag skall spela in en DVD där jag håller min egen begravning. Jag skall alltså projiceras på en duk där alla kan se mig och på så sätt får jag sammanfatta mitt liv och det viktiga i kråksången, jag får sista ordet he he.

Vilken grej att få säga i högtalarna när alla ser mig ” Av jord är jag kommen och av jord skall jag åter varda” På kistan som jag naturligtvis snickrat själv skall det stå ett FBK standar och musiken skall vara SM-guld, SM-guld, SM-guld. Nej det där sista var ett skämt men musiken är viktig. 13 minuter och 27 sekunder innan klockorna ringer så spelas Pink Floyd - Shine On You Crazy Diamond och där efter Yesterday,Blood, Sweat and Tears - And When I Die och allt avslutas med The Doors - The End

Efteråt så samlas alla och dricker kaffe och äter den där jävla smörgåstårtan, NEJ NEJ NEJ. Hyr en festlokal och se till att någon gjort en tysklands resa innan för det sista jag vill ha är ett jäkla partaj. Bär med liket och ställ mig på hög kant mot en vägg, se till att fötterna är neråt. Sen skall det ätas god mat och drickas brännvin, men glöm inte att skåla för liket! Sen skall det spelas musik hela natten men se till att det är sådan som jag själv skulle ha spelat. När alla är fulla så skall ni bära ut kistan och göra en stor jäkla brasa och låta mig gå upp i rök.

Nej jag skall leva länge till för livet är trotts alt rätt kul. Bara en sådan sak att hela tiden få lära känna nya människor gör livet värt att leva, eller att få uppleva fler fester då FBK tar SM-guld. Grädden på moset är när alla kära vänner och bekanta uppvaktar mig på födelsedagen den 24 juli … GLÖM INTE DETTA. Notera redan nu i kalendern!

Jag undrar om man kan få en sådan här begravning CE certifierad och kravmärkt ekologiskt anpassad slutförvaring enligt Eu stadgar.

22 § Om regeringen begär det ska Riksgäldskontoret, innan de
säkerheter som avses i 21 § prövas, yttra sig i frågan om
säkerheterna är godtagbara. Om det behövs för att säkerställa
statens rätt, ska Riksgäldskontoret föreslå de villkor som
säkerheterna bör förenas med.

24 § En avgiftsskyldig tillståndshavare som inte är
reaktorinnehavare ska till Kärnavfallsfonden ställa godtagbara
säkerheter motsvarande det beslutade finansieringsbeloppet
eller, om tillståndshavaren har beviljats sådan dispens som
avses i 17 §, samtliga återstående grundkostnader och
merkostnader.

Säkerheterna ska förvaltas av Riksgäldskontoret.

Man bör attså kolla så att jag inte läcker något avfall. men annars verkar det OK
  • Comments(1)//blogg.larswolgast.se/#post6