Minnen från förr och nu. Allt i en salig röra

Minnen från förr och nu. Allt i en salig röra

Republiken Bloggen

Ett gott skratt förlänger inte livet men däremot så förlänger den käften

Åter en Jul

julkåseriPosted by Lars Wolgast Tue, March 10, 2009 20:36:40

Ett litet julkåseri inför julen 2010

Jul, jul, underbara jul. Sjuarmade stakar i alla fönster och få vet vad den står för. Då är det lite lättare med adventstjärnan som ni hängt upp samtidigt som ni stolt talar om att ni gått ur svenska kyrkan. Tomten är ett kapitel för sig själv, för tron på honom i den form vi ser i dag är ju framtagen av Coca Cola i all sin röda charm. Julgranen står så prydligt i ett hörn, klädd som sig bör, ty traditionens makt är stor och julgranen skall se ut precis som den gjorde när vi var små. Men vänta - det är något som är fel, julgranen luktar inte som den borde. Försiktigt smyger jag mig fram och till min fasa hittar jag en doftgran med tallbarrslukt instucken i plasteländet. Traditionens makt är stor om det inte vore för latmasken som inte orkar dammsuga granbarr var och varannan dag. Jaha ja, det visste jag inte, är du också allergisk mot granar, ja då förstår jag att du har en av plast. Men vad synd hörru du, hur går det med svamp plockningen? Eller plockar du bara svamp i lövskog nu för tiden. Min käre granne som helt så där utan vidare blivit alldeles enastående fanatiskt miljömedveten, han skall inte ha någon julgran i år på grund av skövlingen av regnskogar??? och inte skall han ha någon i plastgran heller på grund av miljöförstöringen när man tillverkar plastgranar så det blev en neongran från Rusta, allt i miljöns namn. På andra sidan gatan har jag en granne som lyser upp hela kvarteret med ett formidabelt ljusskådespel i björkar, buskar, runt hela huset. Ja vart än det går att sätta belysning så nog fan är det ljusprytt. Och som om detta inte skulle vara nog så har han fått upp en blinkande ren på taket som vindflöjel. Måste kosta en del det där, frågade jag lite försynt. Nä, fan heller, fick jag till svar, det är 12 volt och hela köret är dessutom miljö certifierat eftersom jag har elen ifrån Telge Energi. Vadå miljö certifierat? frågade jag. Jo, de tar allt från vindkraft så nu behöver inte den där miljö idioten på andra sidan springa in här på nätterna och klippa av sladdarna. Lite längre ner på gatan bor en herre som är elallergiker och enligt rykten så har han hyrt sig en fjällstuga som han skall bo i tills grannen med lamporna plockat ner allt, men om det är som i fjol så satt allt uppe till påsk. Den stackars elallergikern står väl ut fjorton dar - tre veckor innan han kommer hem och glömmer sina krämpor.


  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Jeannette Lagg Fri, December 16, 2011 23:19:14

det var väl tack vare den gotländske negern Ni fick vindkraft i Väse, för det är vi duktiga på Gotland med, att omfördela blåsten så att den blir till energi. Mavarna klagar på de fula snurrorna, att de stör horisontlinjen, nästa gång informerar jag dom att tack vare dessa finns det blinkande renar på taken i Väse, inte så dålig reklam för oss. Det där med horisontlinjen köper jag inte eftersom det tillåts att de bygger arkitektritade hus huller som buller bland alla de vakra stenhusen här ute i Gotlands obygd, då pratar man inget om min utsikt störs, trots att jag är mava, eller lite bättre faktiskt invandrad sådan. Åkte hit på semester, men har inte åkt hem ännu, så det har blivit ca 9 237 dagars semester