Minnen från förr och nu. Allt i en salig röra

Minnen från förr och nu. Allt i en salig röra

Republiken Bloggen

Ett gott skratt förlänger inte livet men däremot så förlänger den käften

Vår lokale neger

NutidPosted by Lars Wolgast Thu, June 11, 2009 23:47:48

I det lilla samhälle som jag nu bor i är så att säga ett invandrar glest samhälle. Lite statistik från 2005. Landskap, Värmland. Län: Värmlands län. Kommun: Karlstad kommun. Församling: Väse-Fågelviks församling. Folkmängd(2005) : 517. Area(2005) : 72 hektar.

Vid denna tid hade vi fyra invandrare. Tre kom från Danmark och så hade vi vår egen neger. Han räknades som invandrare fast han talade gotländsk dialekt. Om jag inte mins fel så kom han till Sverige som liten och något minne från Afrikas djungler hade han inte. Men denne man hade rytmen i blodet och så fort det gavs möjlighet så trummade han, ja han var en jäkligt bra trummis ”men” Ja det finns stunder då man inte trummar, ja ni vet då det är tabu att göra vissa saker. Ett liter exempel. 2006 och Färjestad var i SM final, vi hade samlat ihop ett gäng gubbar för att se en av borta matcherna på tv hemma hos mig. Jo vår lokale neger var med fast han inte var hockey intresserad, Vad tror ni han gjorde, ja han satt och trummade på bordet under två halvlekar. Gick Färjestad till anfall så trummade han snabbt och gjorde Färjestad mål så skrek alla men han drog på men ett sjuhelvetes trumsolo. Två halvlekar fixade vi innan vi lyfte ut honom. Men han gav snabbt igen, när maj solen kom värmande så var jag inte sen att ta ut en filt på gräsmattan. Den första heta sommardagen och där låg jag och gassade i solen. Nu är det så här att staket mellan tomterna är något som vi inte har här, här knallas det över gräsmattor om man vill ta en genväg. Jo vist finns det en och annan häck men det är ju bara att kliva över och så gjorde vår lokale neger med flickvän denna soliga maj dag. Utan att se dem när de passerade på fem meters avstånd så kände jag mycket väl igen den gotländska brytningen. ”men se, det är snö kvar på Lars Wolgast gräsmatta” Jag studsade upp bara för att se ett enormt flin av vita gaddar i ett becksvart ansikte. Jag spanade som fan men inte såg jag någon snö som låg kvar, när det gick upp att det var min snövita lekamen som han liknade med kvarbliven snö. Han flyttade hem till gottland efter ett tag men nu har jag hört att det har flyttat in en ryska någon stans i skogen. Ja vi är ju tvungna att upprätthålla vår internationella prägel här i VÄSE.

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Kjell K Sun, November 06, 2011 13:35:55

Din kollega

Posted by Kjell Sun, November 06, 2011 13:34:48

Detta var intressant Hälsningar Kjell K. Skriv gärna någe nytt inlägg snart. Hur är läget med dig o den lokale negern nu.

Posted by Lars W Sun, March 13, 2011 22:46:08

Jo då vår lokale neger (som han själv kallar sig) känner till denna historia och har läst den. Men som han utrycker sig. Klart att jag är en neger men säg för fan inte Nigger för då åker du på en smäll. Nigger är i amerikansk engelska ett nedsättande och rasistiskt skällsord för afroamerikaner

Posted by Christina Sun, March 13, 2011 21:48:36

Ordet neger används inte längre, ej heller 2009! Jag kan förstå att det i folkmun bland oinsatta används N-ordet men eoroafrikan eller färgad är en korrektare benämning. En trevlig historia med knorr!!!