Minnen från förr och nu. Allt i en salig röra

Minnen från förr och nu. Allt i en salig röra

Republiken Bloggen

Ett gott skratt förlänger inte livet men däremot så förlänger den käften

Värdens farligaste sport

NutidPosted by Lars Wolgast Thu, July 16, 2009 22:15:16

Under mitt relativt långa liv har jag sysslat med en del idrotter. Bland annat så har jag under ett antal år varit verksam inom en av världens farligaste sporter (om man ser till skadestatistiken) - nämligen korpfotboll men aldrig en skada. Jag sysslade med Judo i ett antal och ådrog mig en stukad tumme. Karate, målvakt i Bandy m.m. aldrig någon skada, förutom lite blåmärken. Så hände det sig att jag började spela Bridge på 80-talet och hur fan det kan räknas som sport fattar jag inte, men de är medlemmar i riksidrottsförbundet. Risken att bli skadad i denna vilda kampsport ansåg jag vara minimal, men ack så fel jag hade. Mitt under en tävling så fick jag så jävla bra kort, jag skulle bjuda (ja det heter så när man skall bestämma hur många stick man skall ta, som i Whist) jag slängde budgivningslappen på bordet så våldsamt att jag bröt två fingrar. Bridgeförbudets statistik över skador det året ökade med 100 % och en förfrågan från Riksidrottsförbundet ställdes om hur skorna inom Bridgen kunde öka så dramatiskt. Svaret blev att man inte haft några skador under de sista tolv åren men att medlem 1483 Wolgast har hittat ett nytt kampmoment inom sporten. Därav den 100 % ökningen av skador. Ja jag bidrog med något i alla fall. He he

Nu är vi framme i modern tid ”alltså 2000 talet”.

Jo, jag är överviktig och skulle verkligen behöva ett par hundar att knalla en mil med om dagen, men i brist på det så får man väl hitta på något som gör att man kommer ut och rör på sig. Mina grannar spelar golf, aldrig i helvete att jag kommer att ägna mig åt denna moderatbandy, men för ett år sedan så hände det - jag blev medbjuden ut på en golfrunda och fick testa lite. Jag skäms att säga det, men fan va kul det var. Så jag fixade klubbor och anmälde mig till Grönt kort-kursen, teori första helgen men under en lunch så frågade jag om inte läraren kunde visa mig lite så att jag skulle kunna träna lite själv under veckan. - Har du prövat tidigare frågade han. - Ja lite, men jag är en total nybörjare. Jag la upp bollen och han bad mig att göra ett slag. Fan vilken träff, bolljäveln drog iväg 200/250 meter. Men instruktören var ju tvungen att lära mig något också så han sa att när jag drar upp klubban så skall den upp i samma bana som när jag slår till bollen. Detta blev för mycket på en gång så jag glömde bort att bakre foten skulle följa med i rörelsen. Jag drog till bollen och vred ben o kropp men inte fötter. Jag riktigt såg hur ena benet vred sig ett kvarts varv men fotjäveln var som limmad i backen. Jag stöp som en fura och det enda jag fick fram var ett halvt skrik av smärta samtidigt som jag frågade hur bollträffen var. Jag kröp därifrån med en alvarlig ledbandsfracktur, hundra meter längre bort stod bilen och det tog nog en timme innan jag tog mig dit. Vadå golf - en säker sport! Detta hände i för ett par veckor sedan och nu börjar jag kunna stödja på foten men den är svullen och kan nog jämföras med låret i omfång. Nej man skall inte söka sig till så kallade säkra idrotter för då riskerar man att mista livet. Efter moget övervägande så funderar jag allvarlig på att ta kontakt med Carlstad Crusaders och gå över till Amerikansk fotboll, i mitt fall verkar det som om ofarliga sporter är det farligaste jag kan ge mig i.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Vendela Wikström Sat, October 16, 2010 07:50:27

hahahhhhaah brigde :D

Posted by http://solagast.blogspot.com Wed, August 12, 2009 22:59:59

Nu måste du snart skriva något nytt. Jag behöver något att skratta åt, och det gör jag alltid när jag läser dina blogginlägg. :)