Minnen från förr och nu. Allt i en salig röra

Minnen från förr och nu. Allt i en salig röra

Republiken Bloggen

Ett gott skratt förlänger inte livet men däremot så förlänger den käften

"Typer" eller Ursäkta men var är vägen till toaletten? på 438 språk

NutidPosted by Lars Wolgast Sat, October 24, 2009 14:25:30

Många böcker och spaltkilometrar har skrivits om människor och deras säregna karaktärer. Här kommer det mer i detta ämne. 100 % eller inget alls. Ja, jag kan bli vansinnig på vänner eller andra människor i min omgivning som skall kunna sin sak till hundra procent, annars kan det kvitta. T ex att helt ta avstånd ifrån datorer bara för att man inte behärskar dem till fullo. Som kompensation blir man expert på andra saker, som att säga ”Ursäkta, men var är vägen till toaletten?” på 438 språk. Hur jäkla kul är det då, att sitta en lördagskväll efter en god middag med kaffe och konjak och höra på 348 sätt att fråga om vägen till toaletten?

Det är nu min flyktinstinkt kommer fram. Väggarna kryper allt närmare och det börjar bli svårt att andas. Mitt under en dialektal variant från yttre Mongoliet på ”Ursäkta men var är vägen till toaletten?” känner jag att jag måste ut - fly. Nu förstår jag hur man kan viga sitt liv åt terrorism, det skulle inte förvåna mig om Usama bin Ladin har haft sådana här människor i sin omgivning. Men som väl är så är det långt mellan tanke och gärning. Trodde jag. Min vän med språkkunskaperna är inget dumhuvud och när han ser varthän det barkar, så får jag en syl i vädret. Sprudlande glad över detta, berättar jag något som jag hoppas skall vara intressant för en vidare konversation, men här åker jag på en blåsning så att det sjunger om det. Detta var bara ett taktiskt drag av min vän, han hämtar bara andan och laddar på nytt. Fanskapet är dessutom expert på recept på hamster och då från staden Pucyura som troligen ligger någon stans i Anderna. De följande två timmarna rabblar fanskapet recept på recept på de där jäkla hamstrarna. Jag har tvångstankar om att sticka en kniv i buken och släpp luften ur den fan, eller att bara fly. Efter en stund så gör jag det enda rätta, jag låtsas som om jag sover. Jag somnade faktiskt och vaknade av att det var ödsligt tyst. Har alla gått? – Ja, men han fortsatte en timme efter att du börjat snarka i fåtöljen, fick jag till svar. Nu är det troligen lugnt i ett år till, men till nästa gång skall jag ha taktiken klar från början, visserligen har jag tänkt så många gånger utan att lyckas, men innerst inne vet jag vad som väntar mig om ett år.

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lars Wed, January 13, 2010 17:30:29

nu blev ja nyfiken, vem ä du ??

Posted by Flödder Musaq Wed, January 13, 2010 16:41:28

hehehe....förbaskat kul!

Posted by Mia Fri, October 30, 2009 12:25:06

Vad härligt energigivande pladder. Om man får säga så. Jag ska sätta mig i lugn och ro och gå igenom dessa "skrönor" om jag som icke-värmlänning får använda mig av detta ordet. Jag önskar med nu att du var 10 år yngre. Kram