Minnen från förr och nu. Allt i en salig röra

Minnen från förr och nu. Allt i en salig röra

Republiken Bloggen

Ett gott skratt förlänger inte livet men däremot så förlänger den käften

Fan för Marabou!

NutidPosted by Lars Wolgast Wed, January 20, 2010 19:05:28

Fan för Marabou! För ett par år sedan stod jag i kassakön i en av Karlstads större livsmedelsaffärer. Lagom uttråkad fantiserade jag om att köra på hälsenorna på kärringen framför mig, men snäll som jag av naturen är, blev det bara en liten dutt i röven på henne. Ja ibland vill man bara att det ska hända något och vid detta tillfälle blev hon mitt offer. Det var nu som det hände. Som en blixt från en klar himmel blev jag bara så där jäkla upplyst som ett tungomålstalande pingstvän kan bli. Vid sidan av kassan, bredvid tidningarna var det en pyramidformad snurra med choklad från Marabou överdådigt upplagt. Ni vet en sån där reklamkampanj som säger ”Ta tre och betala för två” Men det som hade fångat mitt intresse var den obligatoriska tävlingen som exponerades som i eldsskrift. ”Vinn en resa till Dominikanska Republiken!” Det enda man behövde göra var att köpa tre olika sorters choklad, skriva en slogan som skulle innehålla namnet på två och sända in det tillsammans med omslagspapperna på de tre man hade köpt. Det var nu jag kände samhörighet med en tungomålstalande pingstvän, jag fick en uppenbarelse. Jag visste svaret, det var så jäkla givet att jag höll på att ge katten i de varor jag hade i kundvagnen för att rafsa åt mig de tre chokladbitarna och en tävlingstalong. Likt en extatisk Ullebergare körde jag kundvagnen framåt, klippte till hälsenorna på kärringen framför och roffade åt mig mina tre olika Marabou bitar och tävlingstalongen. Kärringen skrek - men vad gjorde det, jag var ju på väg till Dominikanska Republiken. Väl hemma satte jag mig bekvämt och läste igenom reglerna. Priserna bestod i en resa, 50 handdukar och 49 T-shirts. På bordet låg papperen till en Daim, en CoCo och en Pigall. Jag fattade pennan och skrev.

Bättre en Dajm i handen än CoCo i Hövve,

Tre papper och tävlingstalongen prydligt underskriven med namn och adress, postledes, och jag var nära att börja packa redan nu för en underbar semester. Fem veckor senare ringde jag upp marknadsavdelningen på Marabou för att fråga vart min resa tagit vägen, damen i växeln hänvisade mig till deras hemsida där jag skulle kunna ta del av resultatet. Jag läste resultaten och i denna stund tror jag att jag citerade Per Ledin ”Nu var Råttet Mågat” det var nån dåre från Flen som tagit hem resan med ynklig slogan om choklad på läppen bla bla bla, någonting som vunnit. Jag läste noggrant igenom hela resultat listen. Inte ens en T-shirt hade jag vunnit och juryns beslut kunde man inte överklaga.

Fan för Marabou och deras trångsynta sätt att tolka vacker Värmländsk poesi.

  • Comments(4)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Lennart Tue, December 11, 2012 18:30:27

En något sen kommentar.Påminner om slogan-tävlingen för tvättmedlet Surf.Om djävulen hade Surf, hade han haft ett rent helvete.Men den vann konstigt nog inte.

Posted by Jia Sun, November 13, 2011 10:56:40

Dom på Marabou kan inte sin FRÖDING och Dominikanska republiken gick miste om att möta världens bästa Värmlänning

Posted by Flödder Musaq Thu, January 21, 2010 23:58:10

määän...fy fan va ruttet av M! Kanske de berodde på dålig dajming eller nåt...

:-))

Posted by Flödder Musaq Thu, January 21, 2010 23:53:29

määän...fy fan va ruttet av M! Kanske de berodde på dålig dajming eller nåt...

:-))